fbpx
Сьогодні
09:50 08 Чер 2020

У Нідерландах з 8 червня починається другий блок слухань справи про збитий МН17

З 8 червня по 3 липня в Нідерландах пройде чергова сесія судового процесу у справі про збитий МН17, суд підіб'є підсумки попереднього блоку, а прокуратура виступить з презентацією кримінального розслідування цього злочину.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення суду.

"Як заплановано, слухання у кримінальній справі MH17 відновляться у понеділок, 8 червня. Однак через діючий коронавірус у блок судових слухань внесені корективи, в результаті чого бути присутніми в залі суду в Судовому комплексі Схіпхол зможе обмежене число людей. Але будь-хто може стежити за слуханнями в прямому ефірі".

Присутні в суді повинні дотримуватися дистанції. Буде відкритий тільки зал D, в якому безпосередньо йде процес, а зали судових засідань A, B і C будуть закриті. Є рішення відкрити прес-центр, в який буде допущено лише 30 представників ЗМІ.

Крім суддів, секретарів і прокурорів в залі суду будуть присутні максимум два адвоката родичів, два захисника і обмежене число представників преси.

Як відомо, справа розглядається в судовому комплексі Схипхола, в якому передбачені підвищені заходи безпеки. Останнє слухання відбулося 23 березня тільки за участю зацікавлених сторін, без публіки та преси через пандемію.

Очікується, що в рамках другого блоку засідань суд "підведе підсумки того, що обговорювалося на попередніх слуханнях, і що сталося з того часу".

Захист і адвокат родичів отримають можливість звернутися до суду. Крім того, прокуратура опише кримінальне розслідування. Очікується, що їх презентації займуть кілька днів. В кінці цього блоку слухань суд прийме будь-які необхідні рішення і буде чекати наступного блоку слухань, який почнеться вже 31 серпня.

Передбачається, що весь перший тиждень буде присвячений поданням суду, можливим зауважень захисту і адвоката родичів, а також поданням прокуратури.

Допускається, що слухання будуть відкладені після 12 червня до 22 червня: "В той день захист отримає можливість подати будь-які запити про можливі слідчі дії, після чого слухання будуть відкладені до пізнішої дати, коли буде отримана реакція. В даний час суд вважає, що ця частина слухань може завершитися не пізніше п'ятниці, 26 червня. Якщо суду потрібно прийняти рішення на додаток до представлених уявленням, запитам або заявами, слухання буде відкладено до п'ятниці, 3 липня або раніше, якщо це можливо. Суд не засідатиме 29 і 30 червня".

Судовий процес над чотирма обвинуваченими в трагедії рейсу МН17 розпочався 9 березня. На лаві підсудних повинні були бути три громадянина Росії і один українець – Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко. Всі вони в залі суду були відсутні, один з них – Пулатов, представлений адвокатами з нідерландської фірми, яким допомагає російський адвокат Кутіна.

Перша фаза суду була організаційною. Суд розглядав такі питання, як: хто представлений в суді, чи готова до розгляду сама справа тощо. Справа складається з 36 тисяч сторінок і величезної кількості цифрових файлів.

Стало відомо, що родичі загиблих у катастрофі рейсу MH17 вимагатимуть компенсації у бойовиків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: