fbpx
Сьогодні
15:36 09 Лип 2020

Очільник МЗС назвав головну перешкоду для врегулювання ситуації на Донбасі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Україна повинна вести діалог щодо врегулювання конфлікту на Донбасі не з окупаційними адміністраціями, а з Російською Федерацією.

Про це Кулеба заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

Як зазначив міністр, Росія наполягає, щоб Україна вела переговори з так званими "ЛДНР".

"Є одне питання, який блокує всі. Якщо його вирішити, можна рухатися вперед. Це питання – прямий діалог. Росія наполягає, що ми повинні вести переговори виключно з так званими "ДНР" і "ЛНР", а ми наполягаємо, що маємо вести діалог з Російською Федерацією і шукати рішення з ними", – сказав Кулеба.

На його думку, розв'язання цієї проблеми могло б привести до прориву в багатьох інших питаннях, але "рішення поки немає".

Раніше повідомлялося, що за підсумками обговорення закону про особливий статус Донбасу з російською стороною у ході засідання ТКГ не вдалося досягти консенсусу навіть по преамбулі. Бо Росія вимагає прибрати з преамбули згадку про реінтеграцію переселенців.

В Москві допускають повернення Донбасу в Україну на умовах децентралізації.

На переговорах в Берліні Росія не згадувала і не ставила ультиматумів щодо "особливого статусу" Донбасу, раніше сказав віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: