fbpx
Сьогодні
11:45 09 Лип 2020

В Москві допускають повернення Донбасу в Україну на умовах децентралізації

Заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак, запропонував Україні до найближчого засідання контактної групи подати проект закону про поправки щодо окупованих територій. Він вважає, що без них неможливо обговорювати проекти законів про особливий статус Донбасу.

Про це Дмитро Козак розповів в інтерв'ю ТАСС.

За його словами, проект закону про поправки до Конституції України в частині децентралізації був заснований на інформації від самого українського уряду.

"Такий документ практично готовий і до найближчого засідання контактної групи повинен бути представлений",- сказав Козак.

Також він додав, що навколо особливого статусу і децентралізації ведеться багато дискусій. Він навів приклад з віце-прем'єром України Олексієм Резніковим, який заявляє, що особливий статус Донбасу не потрібен, оскільки в країні діє закон про децентралізацію.

Проте він вважає, що для цього спершу необхідно пред'явити документ про реформу щодо децентралізації.

"Ніхто цієї децентралізації, цих поправок не бачив – ні на Донбасі, ні в іншої частини України. В кінці кінців можна допустити, що децентралізація буде настільки радикальною і привабливою, що сам Донбас скаже, що він готовий жити в такому правовому полі",- додав Дмитро.

На переговорах в Берліні Росія не згадувала і не ставила ультиматумів щодо "особливого статусу" Донбасу, раніше сказав віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

За підсумками переговорів політрадників 3 липня представник Росії Дмитро Козак сказав так про ситуацію на Донбасі:"Необхідно виконати в повному обсязі ті рішення, які були прийняті на саміті 9 грудня, перш за все весь комплекс правових аспектів політичного мирного врегулювання конфлікту". Він пояснив, що це – "десятки законів, які потрібно не тільки розробити, а й узгодити з Донбасом". А про зустріч "нормандського" саміту на вищому рівні, поки говорити дуже і дуже рано, додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: