fbpx
Сьогодні
09:33 07 Лип 2020

Росія в Берліні не ставила Україні ультиматумів щодо "особливого статусу" Донбасу, - віцепрем'єр-міністр

Фото ОПУ

Росія не згадувала і не ставила ультиматумів щодо «особливого статусу» Донбасу на останніх перемовинах.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі «Свободи слова».

«Я тут свідок, я вам абсолютно свідомо засвідчую перед усією аудиторією — ніяких ультиматумів протягом 12 годин я особисто не почув і не побачив. А я там був усі 12 годин», — заявив він.

Він також зауважив, що «ми їм вкотре розповіли, що ніякого «особливого статусу» в Конституції України бути не може».

Нагадаємо, раніше німецьке видання Spiegel писало, що Кремль на зустрічі політичних радників вимагатиме від України до 6 липня представити законопроект про закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції.

За підсумками переговорів політрадників 3 липня представник Росії Дмитро Козак сказав так про ситуацію на Донбасі:"Необхідно виконати в повному обсязі ті рішення, які були прийняті на саміті 9 грудня, перш за все весь комплекс правових аспектів політичного мирного врегулювання конфлікту".

Він пояснив, що це – "десятки законів, які потрібно не тільки розробити, а й узгодити з Донбасом". А про зустріч "нормандського" саміту на вищому рівні, поки говорити дуже і дуже рано, додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: