fbpx
Сьогодні
11:15 09 Лип 2020

В Кремлі заявили, що "приєднання Донбасу" до Росії ніколи не обговорювалося

Заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявив, що питання "приєднання Донбасу" до Росії ніколи не обговорювалося. Він запевняє, що Росія нібито прагне до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню ТАСС.

"Щодо різного роду заяв політичних діячів і громадських організацій про можливості та перспективи входження Донбасу в Російську Федерацію. Це думка виключно авторів цих заяв. На державному рівні питання у такій постановці, навіть у першому наближенні, ніколи не обговорювалися", – запевнив Козак.

Він також додав, що РФ зацікавлена ​​у врегулюванні конфлікту.

"Ми не втрачаємо надію на мирне політичне врегулювання конфлікту. Ми в цьому кровно зацікавлені. Навіть заморожений конфлікт на південно-західних кордонах Російської Федерації абсолютно точно не потрібен", – сказав заступник керівника адміністрації президента РФ.

Підкреслимо, раніше "екс-прем'єр-міністр "ДНР" Олександр Бородай висловив думку, що окуповані бойовиками на Донбасі території незабаром увійдуть до складу РФ.

На переговорах в Берліні Росія не згадувала і не ставила ультиматумів щодо "особливого статусу" Донбасу, раніше сказав віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

За підсумками переговорів політрадників 3 липня представник Росії Дмитро Козак сказав так про ситуацію на Донбасі:"Необхідно виконати в повному обсязі ті рішення, які були прийняті на саміті 9 грудня, перш за все весь комплекс правових аспектів політичного мирного врегулювання конфлікту".

Він пояснив, що це – "десятки законів, які потрібно не тільки розробити, а й узгодити з Донбасом". А про зустріч "нормандського" саміту на вищому рівні, поки говорити дуже і дуже рано, додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: