fbpx
Сьогодні
16:25 07 Лип 2020

Справа МН17: з матеріалів вилучені дати допитів свідків

Фото Reuters

Щодо свідків у справі про збитий літак рейсу МН17 вживають посилених заходів безпеки, зокрема з матеріалів вилучено дати допитів, аби унеможливити ідентифікацію особи.

Про це Укрінформу сказав заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов.

"Як правило, допит свідків, яким надано захист, не може бути проведений у відкритому судовому засіданні. У таких справах навіть оприлюднення інформації про час та місце допиту свідків може становити ризик для їхньої безпеки. Наприклад, з матеріалів судової справи вилучені дати відповідних допитів, адже це може сприяти ідентифікації особи", – пояснив він.

Мамедов додав, що завданням є встановити та притягти до відповідальності "як тих, хто здійснював запуск ракети, так і тих, хто віддавав накази".

Раніше у Нідерландах обвинуваченим у катастрофі MH17 відмовили в імунітеті.

В МЗС повідомили, що до списку підозрюваних у справі MH-17 може увійти і військово-політичне керівництво Росії.

Нагадаємо, 8 червня в Нідерландах розпочалася чергова сесія судового процесу у справі щодо збитого над Донбасом літака рейсу МН17, яка триватиме до 3 липня.

Також, захист росіянина Олега Пулатова, який є одним із 4 обвинувачених у справі МН17, наполягає на необхідності особистої зустрічі з підзахисним, щоб визначити подальшу позицію у судовому процесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: