fbpx
Сьогодні
14:40 01 Лип 2020

Порошенко відмовився від надання свідчень у ДБР

П'ятий президент України Петро Порошенко відмовився від надання свідчень як підозрюваний у кримінальному провадженні, що стосується призначення Сергія Семочка першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки.

Про це заявив начальник відділу Головного слідчого управління ДБР Вадим Приймачок агентству "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні Порошенко прийшов до слідчого ДБР для проведення допиту як підозрюваного. Він відмовився від давання свідчень по суті пред'явленої підозри, також йому вручали повістки на допит на інші дати, але він у присутності понятих відмовився отримувати зазначені повістки".

Водночас, як зазначив начальник відділу ГСУ ДБР, Порошенку було повідомлено про необхідність прибуття до слідчого.

"Захиснику підозрюваного вручили копію клопотання про продовження терміну досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні", – додав він.

Начальник відділу ГСУ ДБР уточнив, що клопотання щодо продовження термінів досудового розслідування до шести місяців Печерський районний суд розгляне окремо від клопотання про обрання запобіжного заходу.

1 липня Петро Порошенко прибув на допит до ДБР.

10 червня у ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку. Порошенка підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного наказу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка.

Нагадаємо, що адвокат Петра Порошенка записав відео-відповідь генеральному прокурору Ірині Венедіктовій і стверджує, що в Офісі генерального порушили процедуру під час вручення підозри Порошенку.

За його словами, щоби вручити підозру Порошенку ОГП мав показати три документи: повідомлення про підозру, постанову про доручення на здійснення процесуальних дій та саме доручення про здійснення процесуальних дій. Водночас, адвокат повідомляє, що їм показали лише доручення про здійснення процесуальних дій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: