fbpx
Сьогодні
12:53 01 Лип 2020

Петро Порошенко прибув на допит до ДБР

Фото Reuters

П'ятий президент України Петро Порошенко в середу прийшов на допит до Державного бюро розслідувань як підозрюваний у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Біля будівлі ДБР відбувається мітинг на підтримку Порошенка.

"Вони здали в оренду спілці адвокатів Януковича всі правоохоронні органи… Адвокати Януковича сьогодні розправляються з патріотами", – сказав Порошенко на вході до ДБР, виступаючи перед присутніми.

Він наголосив, що кримінальні переслідування стосуються не тільки його, а й усіх патріотів України.

П'ятий президент додав: "Я йду (до ДБР) сказати все, що я думаю".

Наживо з-під ДБР

Дякую кожному із вас, хто сьогодні є небайдужим, хто вийшов під ДБР! Зараз я йду до цих нечестивців, щоб сказати їм все, що я про них думаю. На що розраховують ці злочинці при владі? Ці ставленники Путіна розраховують, що нам байдуже. Вони розраховують, що вони робитимуть свою чорну справу, користуючись нашою мовчазною бездіяльністю. Вони здали в оренду спілці адвокатів Януковича усі правоохоронні органи, включно із Державним Бюро Розслідувань.Скажіть, будь ласка, чи могли ви уявити лише 13 місяців тому, що ДБР буде де-факто очолювати адвокат Януковича, який скоїв державний злочин та запросив війська в Україну, який винен в окупації разом із Путіним? Що він буде розправлятись із патріотами? Мова зараз йде не стільки про Порошенка. Вони намагаються розправитись із Софією Фединою, Марусею Звіробій, Андрієм «Ріффмайстром» Антоненком, Тетяною Чорновол, десятками та сотнями волонтерів добровольців, які винні лише у тому, що вони люблять Україну.Політика «нових облич» зазнала нищівного краху. Тотальна некомпетентність влади призвела до того, що країна на сьогоднішній день не здатна чинити опір агресору, бо влада руйнує, скорочує армію. Вони виявилися абсолютно неспроможними захистити країну від пандемії коронавірусу. Тисячі лікарів захворіли, бо вони маски і захисні костюми продали у Росію, обдурили медиків і лікарів, відмовивши їм у страхуванні у разі зараження коронавірусом. Натиснули стоп-кран економіки, зупинивши її, сидячи у «Велюрах», ресторанах у Хмельницькому і Дніпрі.Нині – час збирати каміння. Час бути разом. Час, коли опозиція має об'єднатись. Час, коли ми з вами маємо захистити Україну. Коли ми разом – ми переможемо. Правда та Господь – з нами. Перемога також буде за нами! Слава Україні!

Posted by Петро Порошенко on Wednesday, July 1, 2020

Біля ДБР також відбувається численний мітинг "Ні політичним репресіям", серед присутніх народні депутати від партії "Європейська солідарність".

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднила сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника СЗР, екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Семочка має будинки біля Києва вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

НАБУ відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує Семочко.

16 жовтня 2018 року СБУ повідомила, що в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє розміщену в ЗМІ інформацію щодо Семочка.

Голова СЗР Єгор Божок заявив про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника Семочка. Пізніше в рішенні Шевченківського райсуду Києва було зазначено, що контррозвідка СБУ підтвердила: дружина і дочка Семочка мають російське громадянство.

Тодішній президент України Петро Порошенко указом від 12 квітня 2019 року звільнив Семочка з посади.

23 травня 2019 року Семочко звернувся до суду з позовною заявою, в якій стверджував, що його звільнення було незаконним. Суд відхилив заяву через прострочення місячного терміну та брак доказів поважної причини, через яку заяву не було подано вчасно. Адвокати Семочка переконали суд у обґрунтованості прострочення, оскільки з 8 до 22 квітня Семочко був на лікарняному. Після цього суд відкрив провадження у справі.

Після початку розгляду справи Порошенка неодноразово викликали на допити у ній, проте на виклики він не являвся.

10 червня у ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку. Порошенка підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного наказу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка.

Нагадаємо, що адвокат Петра Порошенка записав відео-відповідь генеральному прокурору Ірині Венедіктовій і стверджує, що в Офісі генерального порушили процедуру під час вручення підозри Порошенку. За його словами, щоби вручити підозру Порошенку ОГП мав показати три документи: повідомлення про підозру, постанову про доручення на здійснення процесуальних дій та саме доручення про здійснення процесуальних дій. Водночас, адвокат повідомляє, що їм показали лише доручення про здійснення процесуальних дій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: