fbpx
Сьогодні
11:44 01 Лип 2020

Адвокат Порошенка записав відео-відповідь генпрокурору Венедіктовій

Адвокат п'ятого президента Петра Порошенка записав відео-відповідь генеральному прокурору Ірині Венедіктовій і стверджує, що в Офісі генерального порушили процедуру під час вручення підозри Порошенку.

Про це повідомила "Європейська солідарність" у Facebook.

Схоже, що Генеральна Прокурорка України вважає, що ми з вами живемо в епоху "tik-tok правосуддя" — коли можна записати відосик, не обґрунтовувати свою позицію та не визнавати своїх помилок, але це не так.Чекаємо Ірину Венедіктову в Печерському суді, де вона зможе нарешті пояснили свою позицію, як цього вимагає закон.Дивіться відео, у якому адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков професіонально вказує Офісу Генерального Прокурора на їхні помилки 👇

Posted by Європейська Солідарність on Tuesday, June 30, 2020

Адвокат Ілля Новіков: "Схоже, що генеральна прокурорка України вважає, що ми з вами живемо в епоху "tik-tok правосуддя" — коли можна записати відосик, не обґрунтовувати свою позицію та не визнавати своїх помилок, але це не так.

Чекаємо Ірину Венедіктову в Печерському суді, де вона зможе нарешті пояснили свою позицію, як цього вимагає закон".

Новіков вважає, що в офісі генпрокурора порушили процедуру повідомлення про підозру Порошенку 10 червня.

За його словами, щоби вручити підозру Порошенку ОГП мав показати три документи: повідомлення про підозру, постанову про доручення на здійснення процесуальних дій та саме доручення про здійснення процесуальних дій.

Водночас, адвокат повідомляє, що їм показали лише доручення про здійснення процесуальних дій.

Проте Венедіктова зазначає, що помилки не було.

Захисник Порошенка стверджує, що документи відрізняються. Зокрема, в постанові про доручення на здійснення процесуальних дій, яку ОГП подав у суд, є стаття 109-3 ККУ, яку виключили зі справи в кінці травня.

Новіков вважає, що в офісі Венедіктової підписали документ заднім числом та помилилися, коли скопіювали застарілу шапку постанови.

Адвокат вважає, що офіс генпрокурора допустив технічну помилку.

Нагадаємо, що адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та її підлеглі "заднім числом" оформили постанову про вручення підозри п'ятому президенту України.

10 червня у ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку. Порошенка підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного наказу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка.

18 червня у Печерському суді почали обирати йому запобіжний захід. Прокуратура повідоляла, що буде клопотати про обрання для Порошенка тримання під вартою.

Допит п'ятого президента України Петра Порошенка, а також обрання запобіжного заходу відбудеться сьогодні, 1 липня.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року Порошенко звільнив Сергія Семочка з посади першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки.

До цього в 2018 року журналісти з'ясували, що Семочко володіє нерухомістю на понад 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство й періодично відвідують окупований Крим. У підсумку стосовно Семочка було відкрито справу про державну зраду, у травні суд продовжив розслідування ще на рік.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: