fbpx
Сьогодні
14:27 30 Чер 2020

IKEA почала аудит постачальників деревини в Україні

Шведська компанія ІКЕА почала незалежний аудит свого ланцюга поставок деревини в Україні через звинувачення у використанні незаконно заготовленої деревини

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"ІКЕА вітає звіти організацій і дуже серйозно ставиться до будь-яких звинувачень про участь наших постачальників у незаконній лісозаготівлі. Ми вже почали розслідування на основі нового звіту, опублікованого Earthsight", – йдеться в офіційній заяві компанії.

Згідно з повідомленням, у 2018-2019 роках IKEA провела незалежні аудити на основі дослідження Earthsight 2018 року. Їх результати не підтвердили використання незаконно заготовленої деревини у ланцюгу поставок ІКЕА.

Після публікації нового звіту Earthsight, IKEA знову оперативно запросила незалежний аудит свого ланцюга поставок деревини в Україні. Крім того, зазначається, що дані, опубліковані у звіті, буде розслідувати організація Assurance Services International (ASI), незалежний аудитор некомерційної організації FSC (Forest Stewardship Council)

"Підкреслюємо, ІКЕА не використовує незаконно заготовлену деревину для виробництва своїх товарів. Глибоко усвідомлюючи глобальну проблематику незаконної вирубки лісів, ми підсилюємо перевірки своїх постачальників на відповідність місцевим та міжнародним законодавствам, а також внутрішнім вимогам IKEA. Якщо отримуємо інформацію про те, що деревина, яка не відповідає цим вимогам, потрапила або може потрапити в ланцюги постачань компанії, приймаємо термінових заходів ", – цитує видання заяву прес-служби.

У заяві також йдеться, що IKEA є одним з найбільших світових споживачів деревини, тому компанія прагне використовувати свої глобальні можливості, щоб впроваджувати позитивні зміни в цій сфері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: