fbpx
Сьогодні
18:06 28 Чер 2020

Вибух на Позняках: результати експертиз планують повідомити наступного тижня

Фото: ДСНС

Експертизи у будинку на Позняках у Києві, де минулої неділі стався вибух, мають завершити наступного тижня. Наразі проводиться низка експертиз.

Про це розповів директор Київського інституту судових експертиз Олександр Рувін, передає РБК-Україна. 

За його словами, зараз проводять експертизи щодо складу газу у трубопроводах, а також щодо відповідності ГОСТу шлангів, які встановили замість лічильників у квартирах багатоповерхівки.

Крім того, додатково проводять експертизу щодо використання несучих конструкцій, стін та фундаменту пошкодженого будинку. Також проводяться хімічні дослідження.

"Я думаю, на наступному тижні ми вже зможемо сказати результати експертиз", – зазначив Рувін.

21 червня о 10:00 в Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у десятиповерховому житловому будинку стався вибух попередньо газоповітряної суміші без послідуючого горіння. Унаслідок вибуху п'ятеро людей загинули, п'ятеро дістали травм. За інформацією МВС, пошкоджено 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровано 125 громадян. Зруйновано 16 квартир із дев'ятого до четвертого поверху.

Раніше Кличко підписав розпорядження про виділення компенсації постраждалим унаслідок вибуху в житловому будинку на Позняках. Усі постраждалі сім'ї отримають по 50 тис. грн. Тим, хто дістав важких травм, виділять по 80 тис. грн, жителям з ушкодженнями середньої тяжкості виплатять по 70 тис. грн, ті, у кого легкі травми, отримають по 60 тисяч, люди, які втратили близьких, отримають по 100 тис. грн за кожного загиблого.

Зазначимо, пошкоджений будинок буде повністю демонтований.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: