fbpx
Сьогодні
13:21 26 Чер 2020

Вибух на Позняках: Пошкоджений будинок буде повністю демонтований

Фото: Рубрика

Пошкоджений від вибуху житловий будинок на Позняках у Києві буде повністю демонтований.

Про це сказав мер столиці Віталій Кличко на брифінгу.

"Уже розробляють спеціальний проект, як це зробити, щоб не сталося нових обвалів і щоб не нашкодити сусіднім будинкам".

Крім того, спеціальна комісія здійснила обстеження сусідніх секцій біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, і будинку на вулиці Григоренка, 41. До обстеження будівель було залучено фахівців державного підприємства "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій".

За висновком інституту, пошкоджень сусідніх секцій і будинку на вул. Григоренка, 41, які могли б вплинути на їхній обвал, фахівці не виявили. Тому штаб із ліквідації надзвичайних ситуацій ухвалив рішення повернути жителів зазначених будинків до своїх квартир.

"Висновки ж про причини вибуху в будинку зробить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Експертиза триває. Працюють і правоохоронні органи. І винуватці цієї трагедії мають понести відповідальність!" – зазначив мер Києва.

21 червня о 10:00 в Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у десятиповерховому житловому будинку стався вибух попередньо газоповітряної суміші без послідуючого горіння. Унаслідок вибуху п'ятеро людей загинули, п'ятеро дістали травм. За інформацією МВС, пошкоджено 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровано 125 громадян. Зруйновано 16 квартир із дев'ятого до четвертого поверху.

Раніше Кличко підписав розпорядження про виділення компенсації постраждалим унаслідок вибуху в житловому будинку на Позняках. Усі постраждалі сім'ї отримають по 50 тис. грн. Тим, хто дістав важких травм, виділять по 80 тис. грн, жителям з ушкодженнями середньої тяжкості виплатять по 70 тис. грн, ті, у кого легкі травми, отримають по 60 тисяч, люди, які втратили близьких, отримають по 100 тис. грн за кожного загиблого.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: