fbpx
Сьогодні
18:50 23 Чер 2020

Звіт Moody's: коронавірус завдає шкоди майже вдвічі більшої, ніж фінансова криза 2008 року

У новому звіті Moody's розглянуто 14 країн, від Сполучених Штатів і Японії до Італії і Великобританії, і надало оцінку того, як спад економіки, викликаний коронавірусом, завдасть шкоди їх фінансам

"За нашими оцінками, у середньому в цій групі співвідношення державного боргу до ВВП зросте приблизно на 19 процентних пунктів, що майже в два рази більше, ніж у 2009 році під час фінансової кризи", повідомляє Reuters.

"Порівняно з 2009 роком зростання боргового тягаря буде більш швидким і повсюдним, відображаючи гостроту і широту шоку, викликаного коронавірусом".

Очікується, що Італія, Японія і Великобританія будуть відчувати найбільше зростання боргу приблизно на 25 процентних пунктів від їх ВВП, у той час як у Сполучених Штатах, Франції, Іспанії, Канаді та Новій Зеландії зростання складе близько 20 пунктів.

Дані з Великобританії минулого тижня показали, що державні позики досягли рекордно високого рівня в травні, а показник боргу державного сектору перевищив 100% від обсягу виробництва.

За словами Moody's, нездатність знизити рівень боргу призведе до того, що країни з більш низьким рівнем кредитоспроможності стануть більш уразливими для майбутніх економічних або фінансових потрясінь і зниження суверенного кредитного рейтингу.

"Значення рейтингу будуть залежати від здатності урядів звернути назад траєкторію боргу напередодні потенційних майбутніх потрясінь", – йдеться у звіті.

"Італія і Японія будуть особливо залежати від тенденцій зростання боргу, оскільки можливості для звуження і підтримки істотно більш сильних фінансових балансів, ніж до шоку, обмежені".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: