fbpx
Сьогодні
18:20 22 Чер 2020

"У мене немає часу на те, щоб вірити чи не вірити Путіну": Зеленський прокоментував ймовірність угоди про мир з РФ

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ймовірність угоди про мир з РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю The Globe and Mail.

"Це найскладніше питання. Скажу вам відверто, у мене немає часу на те, щоб вірити чи не вірити Володимиру Путіну. Я просто повинен робити свою роботу, як я вважаю правильно, щоб досягти результату. Ми за цей час повернули понад 130 людей з полону. Я розумію, що це не велика перемога, але це ті маленькі перемоги, які обов'язково приведуть до великої. А для нас це – повернення всіх українців та всіх наших земель. І ось у це я дуже вірю. І ось на це в мене є час.

Наші люди залишаються (в неволі. – Ред.) на території Російської Федерації, є кримчани, які також перебувають за ґратами. Про їхнє звільнення ми також говоримо з Російською Федерацією і зробимо все, щоб повернути їх додому. Далі ми кажемо про відкриття КПВВ між підконтрольною (Україні – Ред.) та окупованою територією для гуманітарної допомоги українцям, які живуть на тій чи іншій території. Для них ми робимо все – відкриваємо КПВВ, будуємо мости, які були зруйновані тією стороною. І не лише війною, а й часом. І тепер, наприклад, швидка допомога може заїхати на окуповану територію. Складнощі, звісно, є, адже бойовики дуже рідко пускають і машини з гуманітарною допомогою, і машини ОБСЄ", – каже Зеленський.

Він зазначив, що Україна прагне захистити дітей від інформаційної війни.

"Щодо молоді, у якій ми дуже зацікавлені, щоб її не втратити. Через інформаційну війну діти, які навчалися в школі на окупованій території, їдуть зараз до вищих навчальних закладів. Нам дуже важливо, щоб вони вступали саме в українські виші, на нашій території. Ми все для цього робимо. Наприклад, скасовуємо для них ЗНО, щоб діти з окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму без іспитів мали змогу вступати в найкращі заклади вищої освіти в Україні", – зазначає Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: