fbpx
Сьогодні
08:31 19 Чер 2020

Справа Гандзюк: суд заарештував Мангера до 28 липня

Фото: liga.net

Голову Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк, Печерський суд взяв під варту до 28 липня

Можливості внести заставу у підозрюваного не буде, повідомляє hromadske.

Прокурори Андрій Синюк і Ярослав Ущапівський заявляли, що Мангер чинив тиск на двох свідків у справі. Це сталось після відкриття стороні захисту матеріалів кримінального провадження.

За словами обвинувачення, голова облради робив це через інших осіб, а не особисто. Зазначається, що тиск був у формі погроз під час дзвінків, у паперових листах та під час зустрічей.

Прокуратура зазначає, що Мангер тиснув на свідка Павла Пилипенка, який наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання СБУ. За інформацією ЗМІ, інший свідок, на якого міг чинитись тиск, – Сергій Брага. Він отримав підозру за участі у злочинній групі ще одного фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського.

Мангер такі заяви прокурорів назвав неправдою. Він вважає підозру проти себе сфальсифікованою.

Очікували на обрання запобіжного заходу Мангеру під судом активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" та група підтримки голови Херсонської облради. Біля будівлі Печерського суду також були присутні голова Тимчасової слідчої комісії щодо нападів на активістів Ігор Васильєв та депутати від "Слуги Народу" Євген Петруняк, Павло Фролов, Артем Дубнов. Захист вважає це тиском на суд.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: