fbpx
Сьогодні
13:26 19 Чер 2020

Омелян заявив, що його викликали у НАБУ в якості свідка та намагаються вручити підозру

19 червня ексміністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що йому намагаються вручити підозру, аргументуючи її тим, що зменшення портових зборів урядом призвело до скорочення надходжень в бюджет

Про це колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян написав у Facebook.

"Минулої п'ятниці мене було запрошено до НАБУ дати додаткові покази у кримінальному провадженні щодо зниженням урядом України портових тарифів і зборів на 20% у 2018 році. Нагадаю, що зниження тарифу здійснювалося для збільшення товаро/вантажопотоку. Завдяки цьому зниженню морська галузь продемонструвала у 2018-19 рр ріст більше, аніж на 20%, і росте досі, незважаючи на кризу!", – повідомив ексміністр.

Він зазначив, що допит перенесли на 19 червня, у зв'язку з обшуками ДБР в його помешканні.

"Незважаючи на те, що мене було запрошено на допит у якості свідка, детектив НАБУ намагається вручити мені підозру, що зменшення портових тарифів і зборів призвело до скорочення доходів державного бюджету і я (хоча це було колегіальне рішення Кабміну) завдав збитків державі", – відзначив Омелян.

"Це, безумовно, прецендент і тепер будь-який уряд, який полегшує тиск на бізнес, займається дерегуляцією, скорочує ЄСВ, зменшує інші податки – може бути звинуваченим у шкідництві", – прокоментував ексміністр інфраструктури.

Черговий сюрприз і знову миле співпадіння.Минулої п'ятниці мене було запрошено до НАБУ дати додаткові покази у…

Posted by Volodymyr Omelyan on Friday, June 19, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: