fbpx
Сьогодні
19:01 18 Чер 2020

Посадовці Міноборони привласнили 11 млн грн, - СБУ

Фото DW

Посадовців Міністерства оборони викрили на привласненні 11 млн гривень державних коштів. Чиновники заволоділи грошима, які виділялися на будівництво військових містечок.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Фінансову оборудку організували посадовці Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міноборони за попередньою змовою з кількома приватними будівельними фірмами.

"У ході виконання підрядних будівельних робіт посадовці підписували акти виконаних робіт за фактично невиконані послуги із будівництва казарм поліпшеного планування. Незважаючи на це, вони перераховували бізнесменам бюджетні кошти, частину з яких привласнювали", – пояснили в СБУ.

Держаудитслужба і СБУ провели перевірку будівництва двох казарм поліпшеного планування в одному з військових містечок у селищі Чорноморське. За результатами аудиту виявили факти не виконання робіт на суму понад 11 мільйонів гривень.

"Правоохоронці провели низку обшуків в офісних приміщеннях комерційної структури, адміністративній будівлі МО України, за місцем будівництва казарм та адресами проживання п'ятьох фігурантів кримінального провадження. Під час слідчих дій вилучено докази, зокрема документацію, які підтверджують оборудку з бюджетними коштами", – йдеться у повідомленні.

Організатору корупційної схеми, директору будівельної компанії і двом керівникам Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління оголосили підозри. Їх підозрюють у привласненні/розтраті майна і службовому підробленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: