fbpx
Сьогодні
21:09 17 Чер 2020

В дорозі без шансону: Комітет ВР підтримав законопроєкт про заборону звукового насильства у громадському транспорті

Фото Freepik

17 червня профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про внесення змін до статті закону України "Про автомобільний транспорт" (заборона акустичного насильства у громадському транспорті)

Про це повідомив нардеп від "ЄС" Володимир В'ятрович у Facebook.

"Це проєкт, ініційований громадськістю, який ми – 15 депутатів різних фракцій – внесли, щоби захистити пасажирів від нав'язливої музики. Якщо закон проголосують на пленарному засіданні, українці зможуть, як у всьому цивілізованому світі, їхати в тиші або слухати музику чи звук фільмів через навушники", – зазначив В'ятрович.

Ця ініціатива стала наслідком інциденту в автобусі компанії "Вінев", що трапився у ніч на 27 січня, коли військові волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколи Сорочука. У салоні транслювався, за словами волонтерок, російський серіал.

Щойно парламентський комітет з питань транспорту й інфраструктури підтримав законопроєкт про заборону акустичного…

Posted by Volodymyr Viatrovych on Wednesday, June 17, 2020

"Цей законопроект про тишу у громадському транспорті та таксі, окрім випадків, коли всі пасажири погодились слухати/дивитись один і той самий контент. Буде за це і адміністративна відповідальність у вигляді штрафу", – зазначила народна депутатка фракції "Голос" Соломія Бобровська.

Хороші новини від нашої Solomiia Bobrovska! Щойно Комітет з питань транспорту рекомендував Раді прийняти законопроект…

Posted by Голос on Wednesday, June 17, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: