fbpx
Сьогодні
14:32 14 Чер 2020

Зеленський доручив повернути кошти за пробне ЗНО

Президент України Володимир Зеленський дав доручення провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання безплатно у формі онлайн-тестування.

Кошти, сплачені за проходження ЗНО, будуть компенсовані, повідомляє УП з посиланням на міністра фінансів Сергія Марченка.

"У зв'язку зі зміною форми проходження пробного ЗНО Президент дав доручення провести онлайн-тестування безкоштовно. Загалом на проходження пробного ЗНО зареєструвалися понад 362 тисячі учасників. Сплачені кошти за його проходження у розмірі майже 53 млн гривень будуть компенсовані у повному обсязі", – зазначив глава Мінфіну.

Про механізм повернення коштів Марченко пообіцяв додатково поінформувати у понеділок, 15 червня.

Також фракція "Слуга народу" у зв'язку зі скасуванням пробного ЗНО буде наполягати на поверненні коштів батькам абітурієнтів, які були витрачені на пробне ЗНО. Про це повідомила у Facebook заступник голови фракції "Слуга народу" у ВР Євгенія Кравчук.

"Звертаємося до Кабінету Міністрів з вимогою розробити механізм повернення коштів за пробне ЗНО. Компенсації повинні виплачуватися з Фонду боротьби з COVID-19 за погодженням з Бюджетним комітетом Верховної Ради", – написала депутат.

Кравчук також прокоментувала інформацію про можливе повне скасування ЗНО. За її словами, скасування основної сесії ЗНО неприпустима, інакше є ризик повернутися до корупції і хабарництва в університетах.

"ЗНО – це про рівний і справедливий доступ талановитої молоді до вищої освіти. Про це однакові шанси вступити до найпрестижніших університетів завдяки знанням, а не хабар за іспит. Тому ми застерігаємо утриматися від прийняття такого рішення та забезпечити проведення основної сесії ЗНО в безпечних умовах", – повідомила заступник голови фракції Кравчук.

Раніше Кабмін офіційно заборонив пробне ЗНО.

Пробне ЗНО-2020 можна скласти вдома.

Нагадаємо, освітній омбудсмен заявив, що ЗНО в цьому році можуть скасувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: