fbpx
Сьогодні
22:03 14 Чер 2020

Степанов розповів, як пройти пробне ЗНО

Фото Reuters

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання потенційні абітурієнти можуть пройти онлайн, скориставшись особистим кабінетом, або ж взяти завдання у пунктах проведення ЗНО та виконати його вдома.

Про це він сказав на брифінгу в неділю, 14 червня, повідомляє Укрінформ.

"У зв'язку з серйозним зростанням кількості хворих, яку ми фіксуємо кожну добу декілька днів поспіль, і погіршенням епідеміологічної ситуації, особливо в деяких регіонах в умовах нашого адаптивного карантину, у тій же Львівській області, Закарпатській області, решті областей, місті Київ, було прийнято рішення щодо скасування проведення пробного ЗНО в закладах освіти. Форма, яка обрана на сьогоднішній день Міністерством освіти, це можливість проходження пробного ЗНО дистанційно, тобто онлайн", – сказав Степанов.

Він пояснив, що ЗНО можна пройти двома способами.

"Будь-яка дитина може через свій особистий кабінет зайти і отримати відповідну форму, отримати завдання на ЗНО, пройти це ЗНО і відправити потім на перевірку. Якщо немає такої можливості – зробити це через особистий кабінет, то дитина повинна прийти до закладу освіти, де планувалося проходження пробного ЗНО, там його зустріне відповідний інспектор, віддасть йому зошит з формою зі всіма завданнями, він пройде це завдання вдома і потім вже пришле це на відповідну перевірку", – повідомив Степанов.

За його словами, "це рішення було прийнято у зв'язку з великою кількістю дітей, які зареєструвалися на проходження пробного ЗНО".

"Ми намагалися знайти максимально таку форму, щоб діти спробували свої сили. Загалом, за даними Міністерства освіти, на проходження ЗНО з української мови було зареєстровано близько 190 тисяч дітей, а на проходження по інших предметах – 172 тисячі. Враховуючи таку велику кількість дітей, які виявили бажання це зробити, було прийнято такі рішення з урахування того, що в нас росте кількість захворювань і погіршується епідеміологічна ситуація", – повідомив міністр.

Раніше у Міносвіти пояснили, чи будуть на ЗНО допускати дітей з підвищеною температурою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: