fbpx
Сьогодні
13:11 12 Чер 2020

СБУ оголосила в розшук нападника на Стерненко, - ЗМІ

Служба безпеки України оголосила в розшук мешканця Одеси Олександра Ісайкула, підозрюваного в нападі на активіста Сергія Стерненко. 

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит РБК-Україна, пише видання.

Агентство запросило у відомства інформацію про підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнєцову, які є фігурантами справи Стерненко і підозрюються у хуліганському нападі на нього.

"У зв'язку з тим, що місцезнаходження першої запитуваної особи (Ісайкула, – ред.) невідомо, оголошено у розшук. Підозра щодо другої запитуваної особи (вбитого Івана Кузнєцова, – ред.) не скасовувалася", – сказано у відповіді.

Раніше Стерненко заявив, що Ісайкул після нападу втік до Молдови, потім – до Німеччини, а потім перебрався в Росію. За словами активіста, СБУ відмовлялася оголошувати його в розшук.

сбу запит нападник на стерненко

Як раніше повідомляла "Рубрика", активісту Сергію Стерненку 11 червня вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. На 14:00 12 червня анонсовано судове засідання, яке пройде у Шевченківському районному суді Києва.

Служба безпеки України заявляє, що Стерненко оборонявся лише на початку, а потім втік за пораненим Кузнєцовим майже 100 метрів і вдарив його ножем в серце, коли небезпеки вже не було.

Його підозрюють в тому, що 25 травня 2018 року в Одесі він порізав чоловіка, який напав на нього. Незабаром нападник помер від отриманих ран. Стерненко наполягає, що захищав своє життя, а підозра до нього є політичною розправою. Справу розслідувала поліція, потім його передали в СБУ через можливу причетність поліції до нападу.

Стерненко пов'язує напад зі своєю діяльністю активіста і протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова. Також Стерненко звинувачує в медійної кампанії проти нього міністра Авакова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: