fbpx
Сьогодні
16:13 11 Чер 2020

Стерненку вручили клопотання про цілодобовий домашній арешт

Активісту Сергію Стерненку вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це написав адвокат Масі Найєм та Сергій Стерненко в Facebook.

"Вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, що Європейським судом з прав людини вже давно прирівнюється до запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

Найєм уточнив, що судове засідання відбудеться в приміщенні Шевченківського районного суду Києва, але дата та час ще невідомі.

Сергію Стерненко повідомили про підозру. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого – ч….

Posted by Masi Nayyem on Thursday, June 11, 2020

Сам Стерненко відреагував на офіційне повідомлення СБУ щодо його справи, заявивши, що воно є грубим порушенням принципу презумпції невинуватості, "тиском на слідство та суд і ґрунтується на вигадках".

Він також запевнив, що СБУ "за це буде відповідати".

https://www.facebook.com/sternenko/posts/2734992503443748?__tn__=-R

Нагадаємо, що 11 червня Сергію Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві.

Служба безпеки України заявляє, що Стерненко оборонявся лише на початку, а потім біг за пораненим Кузнєцовим майже 100 метрів і вдарив його ножем у серце, коли небезпеки вже не було.

Вранці 11 червня до Стерененка прийшла поліція з ухвалою при примусовий привід в СБУ для вручення підозри за самозахист.

Його підозрюють в тому, що 25 травня 2018 року в Одесі він порізав чоловіка, який на нього напав. Невдовзі нападник помер від отриманих ран. Стерненко наполягає, що лише захищав своє життя, а підозра щодо нього є політичною розправою. Справу розслідувала поліція, потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу.

Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова. Також Стерненко звинувачує у медійній кампанії проти нього міністра Авакова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: