fbpx
Сьогодні
13:33 11 Чер 2020

Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві

Фото УНІАН

Сергію Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві. Під будівлею СБУ нині акція, натовп скандує «Ганьба».

Про це він написав у телеграмі.

"Мені повідомили про підозру по ч. 1 ст. 115 та ч. 2 ст. 263 — умисне вбивство та «незаконне» носіння холодної зброї.

Попри те, що:

1. Не було вбивства, а була необхідна оборона, що слідчий раніше сам і визнав, коли повідомив про підозри нападникам.
2. По ножу є декілька експертиз які встановлюють що він НЕ Є холодною зброєю".


Служба безпеки України заявляє, що Стерненко оборонявся лише на початку, а потім біг за пораненим Кузнєцовим майже 100 метрів і вдарив його ножем у серце, коли небезпеки вже не було.

СБУ: "Сьогодні, враховуючи матеріали справи та проведені експертизи, за погодженням з Офісом генерального прокурора Сергію Стерненку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч.2 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

У зв'язку з чим СБУ офіційно повідомляє: Розслідування "справи Стерненка" давно перейшло із суто юридичної площини в політично-інформаційну.

Тому, враховуючи суспільний резонанс, Служба безпеки України наголошує, що неупереджено підходить до розслідування будь-яких злочинів та керується виключно нормами законодавства".

Вранці до Стерененка прийшла поліція з ухвалою при примусовий привід в СБУ для вручення підозри за самозахист.

Його підозрюють в тому, що 25 травня 2018 року в Одесі він порізав чоловіка, який на нього напав. Невдовзі нападник помер від отриманих ран. Стерненко наполягає, що лише захищав своє життя, а підозра щодо нього є політичною розправою. Справу розслідувала поліція, потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова. Також Стерненко звинувачує у медійній кампанії проти нього міністра Авакова.

Під стінами СБУ зібралася акція.

Нагадаємо, що 9 червня Стерненко з адвокатом прийшов до СБУ, але слідчий не вручив йому підозру.

Нагадаємо, генпрокурор Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: