fbpx
Сьогодні
15:19 08 Чер 2020

Російські слідчі у Криму передали до суду справу Джемілєва без сповіщення обвинуваченого, - адвокат

Слідчий комітет РФ в окупованому Криму передав до суду справу проти народного депутата України, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це повідомив адвокат Джемілєва Микола Полозов у Facebook.

Він зазначив, що при складанні обвинувального висновку і передачі справи до суду було допущено порушення Кримінального процесуального кодексу РФ.

"Частиною 1 статті 222 КПК РФ встановлено, що після затвердження обвинувального висновку прокурор направляє справу до суду, про що повідомляє обвинуваченого, його захисника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача та (або) представників і роз'яснює їм право заявляти клопотання про проведення попереднього слухання. Як ми бачимо, слідчий, керівник слідчого органу, сам слідчий орган у законі не зазначені як адресат повідомлення прокурора про направлення справи до суду", – пояснив Полозов.

Водночас, зазначив він, у справі Джемілєва відбулася зворотна ситуація.

"А в окупованому Криму все навпаки. Мене (захисника) не сповістили, Мустафу Джемілєва не сповістили, а насамперед незаконно сповістили слідчий орган, який про це бадьоро відрапортував", – наголосив адвокат.

Як повідомлялося, справу проти Джемілєва було відкрито 11 серпня 2014 року. Його обвинувачують за ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону Російської Федерації), ч. 1 ст. 222 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 1 ст. 244 (недбале зберігання вогнепальної зброї, яке створило умови для її використання іншою особою, що призвело до смерті людини або інших тяжких наслідків).

Про обвинувачення Джемілєву повідомили заочно 13 квітня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: