fbpx
Сьогодні
20:30 04 Чер 2020

Екоактивісти подали в суд на лісопромислову компанію від імені посума і виграли справу

В Австралії екоактивісти подали в суд на лісопромислову компанію VicForests від імені посума Ледбітера (сумчаста тварина, схожа на білку) і через три роки виграли справу.

Як пише The Conversation, позивачі стверджували, що VicForests зруйнувала середовище проживання посума Ледбітера, а ці тварини і так знаходяться на межі вимирання. Довгий час поссумов Ледбітера взагалі вважали зниклими. Але в 1961 році знайшли невелику популяцію цієї тварини. Зараз у ній від 1200 до 10 000 особин.

Суд погодився з доводами екоактивістів і постановив, що VicForests порушила положення Кодексу практики виробництва деревини 2014 року. Зокрема, компанія не склала план роботи, який не ніс би загрозу тваринам, що живуть в лісі.

Екоактивісти вважають, що прецедент дозволить переглянути ставлення регіональної та федеральної влади до лісопромислової галузі і переосмислити її діяльність.

Поссма Ледбітера називають білячим кускусом. Тварина живе в дуплах померлих дерев. Це дрібний звірок – довжина його тіла близько 140 мм, хвоста – 160 мм. Середня вага дорослої особини близько 135 грам.

Білячі кускуси живуть в австралійському штаті Вікторія на площі 3500 квадратних кілометрів. Це ізольовані тварини. Вони живуть в густих лісах і селяться на висоті від 500 до 1500 метрів.

Нагадаємо, в Австралії після масштабних пожеж народилася перша коала.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: