fbpx
Сьогодні
20:31 30 Тра 2020

Венедіктова пояснила, яким бачить нового главу САП замість Холодницького

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що бачить на чолі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури керівника, який покаже результат, як нинішній генпрокурор ЄС і екскерівник Національного антикорупційного директорату Румунії Лаура Кевеши.

Як розповіла генпрокурор в ефірі каналу "Україна 24", вже необхідно потихеньку просуватися до створення всіх законних підстав і коридорів вибору заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає ZN.

"Щоб цей конкурс був прозорим, щоб ми реально розуміли, який людина має очолювати САП. Тому що ця людина зайде на цю посаду на наступні п'ять років, і думаю, що всі стейкхолдери процесу, і парламентські комітети, і правоохоронні органи, і громадські організації вже повинні про це думати", – сказала Венедіктова, нагадавши, що новий керівник САП повинен з'явитися з 30 листопада 2020 року.

Вона навела приклад нинішнього генпрокурора ЄС Лаури Кевеши, яка була спочатку шість років генеральним прокурором Румунії, а потім п'ять років виконавчим прокурором Національного антикорупційного директорату Румунії.

"До неї прийшла слава, коли вона була цим антикорупційним прокурором. Тому нам потрібно шукати свою чи свого такого прокурора, щоб ми могли красиво звітувати у світі про нашу боротьбу з корупцією", – зазначила Венедіктова.

Генпрокурор вважає, що зараз правоохоронні органи, які займаються досудовим слідством, активізували досудове розслідування за всіма напрямками.

Нагадаємо, Венедіктова заявила про "щоденні посадки" чиновників.

Раніше Венедіктова розповіла, коли підпише підозру Порошенку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: