fbpx
Сьогодні
13:12 29 Тра 2020

У Музеї Гончара підтвердили інформацію про арешт картин Порошенка

У Музеї Івана Гончара підтверджують інформацію про арешт виставленої у них колекції картин лідера партії "Євросолідарності", п'ятого президента України Петра Порошенка співробітниками ДБР згідно з рішенням Печерського районного суду.

"Один з представників (ДБР) показав своє посвідчення директору музею, Петру Івановичу Гончару, і представився слідчим. Надав рішення Печерського районного суду про арешт майна, власне приватної колекції картин родини Порошенків", – йдеться в повідомленні на сторінці музею в Facebook.

Сьогодні, 28 травня, приблизно о 13:30, в музей знову прийшли представники ДБР. Один із представників показав своє…

Posted by Музей Івана Гончара (Ivan Honchar Museum) on Thursday, May 28, 2020

Цей же співробітник ДБР попросив написати директора музею від руки розписку про отримання цієї постанови і його кримінальну відповідальність за незаконні дії з цією колекцією.

"Які дії класифікуються незаконними, чи можемо ми все ж провести виставку і на інші питання слідчий не надав відповіді. Замість цього він зазначив, що всі питання ми можемо надіслати в письмовому вигляді в службу ДБР, а вони дадуть відповідь у "розумні терміни".

При цьому копію цієї розписки слідчий не надав і не дав її сфотографувати ні директору, ні співробітникам музею, при цьому не давши чіткої відповіді на питання, чому директор не може мати копію цієї розписки, йдеться в повідомленні.

Раніше про арешт колекції картин повідомив адвокат Порошенко Ілля Новіков, зазначивши їх незаконність. За його словами, арешт був здійснений в ході обшуків в музеї у четвер.

Нагадаємо, що 22 травня Порошенка викликали на допит до ДБР в якості свідка у справі про незаконне переміщення через кордон 43 картин всесвітньо відомих художників на 11 годину 26 травня. Проте замість допиту у вівторок, Порошенко відкрив виставку картин, які фігурують у провадженні. І співробітники ДБР навідались в музей, щоб вручити повістку.

Раніше у Порошенка прокоментували штурм ДБР під Музеєм Гончара.

У ДБР розповіли про вручення Порошенку повістки в Музеї Гончара.

ДБР передало Марині Порошенко повторну повістку на допит її чоловіка.

Стало відомо, що Порошенко попросив музей Гончара про виставку після виклику на допит у ДБР.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: