fbpx
Сьогодні
21:53 26 Тра 2020

У ДБР розповіли про вручення Порошенку повістки в Музеї Гончара

У Державному бюро розслідувань (ДБР) заявили, що п'ятий президент України Петро Порошенко неодноразово повідомлявся про виклик на допит до ДБР, але жодного разу не з'явився.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Із ЗМІ стало відомо, що він перебуває у музеї Гончара і тому з метою вручення повідомлення про виклик на допит та проведення слідчих дій працівники ДБР вирушили до музею Івана Гончара.

За інформацією правоохоронців, Петро Порошенко дізнавшись про можливий приїзд слідчих ДБР залишив свою дружину та покинув музей.

"Саме дружина Порошенка в якості родича свідка згідно вимог КПК України і отримала повістку про виклик на чергові допити. Звертаємо увагу, що дії працівників ДБР проводились відповідного до Кримінального процесуального кодексу України", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що разом з тим адміністрація музею та інші особи перешкоджали проведенню слідчих дій.

" З урахуванням подій, які відбувалися на території музею, для належного проведення необхідних слідчих дій, задіяно спецпідрозділ Державного бюро розслідувань. Під час виконання обов'язків спецпідрозділу будь-які заходи фізичного впливу не застосовувались", – інформує ДБР.

Наразі проведення слідчих дій завершено.

Раніше у Порошенка прокоментували штурм ДБР під Музеєм Гончара.

Сьогодні ДБР передало Марині Порошенко повторну повістку на допит її чоловіка.

Нагадаємо, що 22 травня Порошенка викликали на допит до ДБР в якості свідка у справі про незаконне переміщення через кордон 43 картин всесвітньо відомих художників на 11 годину 26 травня.

Проте замість допиту у вівторок, Порошенко відкрив виставку картин, які фігурують у провадженні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: