fbpx
Сьогодні
14:19 27 Тра 2020

Уряд затвердив у всіх областях України плани формування громад

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд завершив важливий етап реформи децентралізації – затвердили останні три перспективні плани формування територій громад – Запорізької, Львівської та Одеської областей.

Пр це повідомили в уряді.

"Наразі ми проводимо консультації щодо перспективного плану АР Крим на всіх рівнях, і він буде сформований негайно після деокупації півострова.

Я вболівав за цю реформу ще бувши віцепрем'єром з регіонального розвитку, а тому для мене особисто приємно, що саме наш Уряд зробить цей історичний крок.

 Затверджені по всій території країни перспективні плани — це двигун змін для окремих громад та країни загалом. Для громад — це не тільки новий рівень відповідальності, а й одночасно — новий рівень можливостей, коли люди обирають як їм зручніше жити, де будувати школу, де відкривати дитсадок. Модератор життя на місцевому рівні відтепер місцеві мешканці, а не чиновники.

Це лише одна з частин реформи децентралізації, яка буде надалі впроваджуватися…тому попереду нас чекають не менш важливі рішення в цьому напрямку".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: