fbpx
Сьогодні
21:04 23 Тра 2020

Офіційний Іран назвав відповідального за збиття літака МАУ під Тегераном

Фото AFP

Відповідальним за збиття літака МАУ під Тегераном є оператор ракетної системи, який порушив правила дій ведення вогню "без отримання дозволу" в умовах, які склалися у той час.

Про це заявив колишній іранський законодавець Махмуд Садекі з посиланням на отриману відповідь на його запит від міністра оборони Ірану, бригадного генерала Аміра Хатамі про причини катастрофи літака.

Садекі повідомив, що направив запит міністру 23 квітня і отримав відповідь тільки напередодні, інформує Радіо Свобода.

За його словами, Хатамі повідомив, що оператор ракетної системи звинувачується у тому, що, ймовірно, він не спілкувався з командним центром, покладаючись на "нечітку інформацію" Міністерства оборони, коли прийняв рішення про запуск ракети.

Махмуд Садекі зазначив, що хотів отримати від міністра оборони Ірану роз'яснення причин "відсутності координації у національній мережі протиповітряної оборони", що призвело до пуску двох ракет по українському пасажирському літаку у небі у Тегерана.

4 квітня іранські військові чиновники повідомили, що у справі про збиття українського лайнера затримано одну особу, яка перебуває під слідством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: