fbpx
Сьогодні
16:48 23 Тра 2020

Адвокати Порошенка заявили, що йому пообіцяли "пригоди", а ДБР це "відпрацьовує"

Фото: УП

Чергова сфабрикована справа проти п'ятого президента України, лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка – це одна із "пригод", які публічно на прес-конференції пообіцяв Володимир Зеленський.

А Державне бюро розслідувань (ДБР), яке є інструментом Офісу Зеленського у політичних переслідуваннях, негайно кинулося виконувати замовлення – так прокоментували адвокати Петра Порошенка так звану "історію з картинами".

"Всі вже відзначили, що "історія з картинами" відбувається на фоні прес-конференції Зеленського, який обіцяв "пригоди". Очевидно, це і є ті обіцяні "пригоди". Вже відійшла на другий план історія зі знаменитими "плівками Байдена", яка подавалась як сенсація. Тепер вже нова сенсація – історія про картини", – говорить адвокат Ілля Новіков.

"Дуже показово, що так швидко реагує ДБР на обіцянки президента Зеленського влаштувати пригоди Петру Порошенку. Дуже показово також те, що вже втратили надію в ДБР знайти щось протиправне, що б відносилося до того періоду, коли Петро Порошенко був президентом України. Оскільки пішли вже глибоко в історію. І вивчають ситуацію з тих часів, коли президент Зеленський ще, я так думаю, працював на телеканалі Інтер. Слід подивитися на те, як це здійснюється знову. Використовуються улюблені для президента Зеленського так звані "відосики". Оскільки замість того, щоб направляти повістки – це вже для ДБР абсолютно характерно за весь останні рік – замість того, щоб вручати повістки відповідно до норм КПК, демонструються різного роду ютуб креативні ролики, які на думку слідчих ДБР повинні замінити виконання норм закону", – говорить адвокат Ігор Головань.

Адвокати також звернули увагу на те, що ДБР навмисно перенесло юридичну адресу одного зі своїх відділів у напівзруйновану споруду в Печерському районі, щоб працювати "під парасолькою" одіозного Печерського суду.

"ДБР дуже цінує свою приналежність до території Печерського суду. З причин, які не оголошуються офіційно, але вони цілком очевидні. Їм комфортно працювати тільки з цим судом, і навіть всередині цього суду тільки з конкретними суддями. Суддя Вовк, який щойно зобов'язав відкрити провадження відносно віце-президента і кандидата у президенти США Байдена – це саме один з тих суддів. Він не міг би контролювати роботу ДБР, якби вони відкрито визнавали, що вони знаходяться на вулиці Петлюри у Шевченківському районі. Це була б підсудність іншого суду", – пояснює Новіков.

Адвокати нагадали, що днями виповнився рік першому кримінальному провадженню, яке було відкрите проти Порошенка. І за цей час жодних доказів у жодній справі не пред'явлено.

"Ця комедія відіграється ДБР, проросійськими силами – замовниками і Офісом президента. І тепер, як ми бачимо за результатами прес конференції, особисто президентом Зеленським, ця комедія відіграється вже рік. І ми бачимо, що нічого, жодних фактів якихось правопорушень представлено не було, але ніхто не сумнівається, і це відверто стверджується, і особисто президентом Зеленським, що всі ці провадження фабрикуються проти п'ятого президента України Петра Порошенка. В таких обставинах говорити про виклики і допити для президента Порошенка як свідка – це абсолютно суперечить конституційному принципу верховенства права. Якщо маєте що пред'явити – пред'являйте. Але здійснювати аби тільки зробити приємність замовнику – всі ці протиправні виклики невідомо куди, ми не будемо потурати цим протиправним вимогам", – наголосив Головань.

"Позитивним моментом цього року і всіх цих подій є те, що дедалі менше людей всерйоз сприймають кожну нову таку історію. При цьому зрозуміло, що це не остання така історія. Президент Зеленський обіцяв. Деяким його обіцянкам не можна вірити. А от цим обіцянкам вірити можна – якщо він обіцяв пригоди, в цій частині я вірю", – іронізує Ілля Новіков.

Нагадаємо, Комітет США хоче отримати дані про роботу сина Джо Байдена в Україні.

Раніше Офіс генпрокурора вніс до ЄРДР інформацію за статтею про держзраду і зловживання владою за заявою нардепа України Андрія Деркача, який напередодні оприлюднив аудіоматеріали, що можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: