fbpx
Сьогодні
11:54 21 Тра 2020

Комітет США хоче отримати дані про роботу сина Джо Байдена в Україні

Хантер Байден

Сенатський комітет США 20 травня вирішив направити повістку в суд на адресу консалтингової компанії Blue Star Strategies у справі про розслідування діяльності української компанії Burisma та Хантера Байдена – сина ймовірного кандидата в президенти США Джо Байдена.

Про це пише "Укрінформ" з посиланням на CBS News та The Hill.

"Повістка зобов'язує Blue Star Strategies передати документи, пов'язані з його (Хантера Байдена – ред.) роботою у Burisma, та документи, пов'язані з українською енергетичною компанією. Повістка також вимагає надати свідчення від двох високопосадовців у Blue Star, пов'язаних із цією роботою".

Ініціатором голосування у Сенатському комітеті виступив республіканець Рон Джонсон.

Зазначається, що повістка для Blue Star Strategies є частиною поточних розслідувань трьох колегій Сенату під керівництвом республіканців щодо зв'язків між демократами та Україною, включаючи звинувачення у конфлікті інтересів між Burisma та Байденами.

Гендиректор Blue Star Strategies Карен Трамонтано у листі Джонсону підтвердила, що компанія буде співпрацювати з Комітетом. Вона також надала письмові відповіді на усі запитання і документи про зустрічі з федеральним урядом щодо Burisma у грудні.

Демократи оскаржили голосування за повістку і заявили, що розслідування республіканців є "партизанським" на тлі пандемії коронавірусу.

Водночас Джонсон завив, що має намір оприлюднити звіт про своє розслідування щодо Burisma і Хантера Байдена упродовж найближчого місяця.

Раніше Офіс генпрокурора вніс до ЄРДР інформацію за статтею про держзраду і зловживання владою за заявою нардепа України Андрія Деркача, який напередодні оприлюднив аудіоматеріали, що можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

Повідомлялося, що на цих записах Порошенко "хвалився" Байдену, що вдвічі підняв ціни на комунальні послуги для українців.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: