fbpx
Сьогодні
20:29 22 Тра 2020

ООН назвала країну, чия система охорони здоров'я не витримала кризи з коронавірусом

Фото unsplash.com

У країні знищено базове медичне обслуговування через багаторічні бойові дії.

Система охорони здоров'я Ємену фактично не змогла впоратися з кризою, яка викликала пандемія COVID-19, повідомив в п'ятницю представник Управління по координації гуманітарних питань Єнс Лаєрке на брифінгу в Женеві.

"Ми чули від багатьох з них (джерел), що Ємен прямо зараз – на межі. Ситуація – вкрай тривожна, вони кажуть, що система охорони здоров'я насправді звалилася", – сказав він, додавши, що єменцям відмовляють у медичному обслуговуванні через те, що у медиків не вистачає обладнання та засобів персонального захисту.

Він додав, що, згідно з оцінками ООН, в цьому році на підтримку роботи гуманітарних програм в Ємені потрібно два мільярди доларів, і ООН буде домагатися збору цих коштів.

За офіційними даними, в Ємені зареєстровані лише 184 випадки COVID-19, 30 з яких – летальні. Проте в ООН побоюються, що реальні цифри можуть бути набагато більше.

Станом на ранок 22 травня у світі з початку пандемії зафіксували 5 млн 197 тисяч 519 випадків коронавірусного захворювання COVID-19. З них 2 млн 82 тисячі 573 людини одужали та 334 672 — померли. Наразі інфікованими залишається 2 млн 780 тисяч 274 людини.

Жінки-політики і коронавірус — хто кого? Розповідаємо у короткому відео, як вони справляються з викликами. Читайте тут детальніше, чому можна у них навчитися — корисно у будь-якому управлінні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: