fbpx
Сьогодні
18:07 22 Тра 2020

Як змінилися дороги і "Укравтодор" за 6 місяців: Кубраков розповів про перші досягнення "Великого будівництва"

Очільник "Укравтодору" Олександр Кубраков розповів на прес-конференції про досягнення його команди за перші 6 місяців роботи.

1. Запуск Великого дорожнього будівництва. Оновлення 4200 км державних доріг і залучення рекордного фінансування для дорожньої галузі (90,2 млрд грн). Укладено договорів на 69,6 млрд грн, торги оголошені на 30,8 млрд. 

Роботи розпочалися на 2 600 км на 177 об'єктах у 23 областях. Перші відремонтовані дороги будуть відкриті вже у червні 2020.

2. Залучено надійного міжнародного підрядника на одну з найстаріших українських інфраструктурних недобудов – Запорізький міст, де вже стартували роботи. Проєкт буде завершено за 2 роки.

3. У цьому році планується завершити будівництво першої української бетонної дороги Н-31 Дніпро – Решетилівка.

4. Вперше пріоритизація оновлення та будівництва доріг в Україні відбувається у рамках прозорої системи з чіткими параметрами. Пріоритет – для доріг, які ведуть до соціально значимих об'єктів і відіграють ключову роль з регіональної та державної позицій.

5. Перезавантажується звичний для галузі процес закупівель: 

а) укрупнення ділянок – від ділянок по 40-400 метрів до ділянок по 20-40 км, що гарантує як якість доріг, так і відповідальність підрядників за дорожні роботи;

б) жорсткі умови для підрядників – розроблено нову Методологію закупівель Укравтодору, яка протидіє тендерним тролям і недобросовісним підрядникам, які реалізували власні інтереси на місцях. У пріоритетах методології – попередній досвід, надійність і якість робіт.

6. Залучено незалежний технагляд – це міжнародні компанії, які відповідають за власну репутацію та гарантують якісний контроль за виконанням планів Великого дорожнього будівництва на ключових об'єктах. 

7. Підвищення соціальних гарантій у галузі. Ініційовано підписання Меморандуму між ключовими гравцями ринку, який забезпечує обов'язкове медичне страхування для дорожніх працівників, встановлює мінімальну заробітну плату на рівні 9670 грн та стимулює дорожні компанії до створення більшої кількості робочих місць.

Як змінилися дороги і "Укравтодор" за 6 місяців: Кубраков розповів про перші досягнення "Великого будівництва"

Поки ми сиділи на карантині, в Україні будувалися дороги 🛣💪Що і як змінюється? Олександр Кубраков, голова Укравтодор, розповів про свої перші 6 місяців, коротко про головне:1️⃣ Велике дорожнє будівництво стартувавало! Роботи розпочалися на 2 600 км на 200 об'єктах у 23 областях. Перші відремонтовані дороги будуть відкриті вже у червні 2020. 2️⃣ Запорізький мост перестане бути легендарною недобудовою. Уже залучено міжнародного підрядника і стартували роботи. 3️⃣ Будується перший український хайвей – дорога Н-31 Дніпро – Решетилівка. Ця траса з'єднає Дніпро та Київ. 4️⃣ Вперше які саме дороги оновлювати та будувати визначають в рамках прозорої системи зі зрозумілими параметрами. Пріоритет – для доріг, які ведуть до соціально значимих об'єктів і відіграють ключову роль з регіональної та державної позицій.5️⃣ Перезавантажується звичний для галузі процес закупівель: – укрупнення ділянок, що гарантує і якість доріг, і відповідальність підрядників;- жорсткі умови для підрядників. У пріоритетах методології – попередній досвід, надійність і якість робіт.6️⃣ Залучено незалежний технагляд – це міжнародні компанії, які відповідають за власну репутацію та гарантують якісний контроль за виконанням планів на ключових об'єктах. 7️⃣ Зростають зарплати та соціальні гарантії для працівників галузі. Ключові гравці ринку зобовязуються забезпечити медичним страхуванням дорожніх працівників, встановити мінімальну заробітну плату на рівні 9670 грн, дорожні компанії стимулюються до створення більшої кількості робочих місць.Безпечних доріг всім нам і тримайтеся дистанції!

Posted by Рубрика on Friday, May 22, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: