fbpx
Сьогодні
17:07 22 Тра 2020

Фірсов звернувся до Разумкова з проханням відзвітувати в Раді по результатам роботи в Держекоінспекції

Колишній очільник Держекоінспеції Єгор Фірсов, який був замінений на посаді скандальним чиновником зі столичної мерії, просить можливості прозвітувати у парламенті про те, що зробив за час роботи. На його підтримку підписалося більше 40 народних депутатів. 

"На сайті Кабміну зареєстроване розпорядження про призначення на посаду голови Держекоінспекції нового керівника. Усі мої спроби отримати пояснення від керівника уряду так ні до чого і не призвели", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Тому я хотів би прозвітувати у парламенті про те, що зробив за час роботи на посаді. І окреслити рамки реформи екоконтролю – цей законопроект зараз готують до першого читання. Закладений фундамент змін і навіть поточні результати – це те, чим ми пишаємось. Вкрай важливо зафіксувати досягнення на цьому етапі, щоб з новим керівництвом не відбувся відкат назад", – наголосив він. Нагадаємо, призначення нового керівника відбулося без конкурсу на посаду. Нового очільника Андрія Мальованого називають причетним до рядку корупційних скандалів в Держкомземі, управліннях Держземагентства в Миколаївській та Київській областях і в Київській міській адміністрації.

"Я звернувся до Дмитра Разумкова офіційним листом із проханням надати мені таку можливість. Гадаю, це було б правильно. Мені є що сказати, я не боюся виступити та відповісти на всі питання щодо моєї роботи", – написав Єгор Фірсов.

На сайті Верховної Ради вже зареєстрований проект Постанови про заслуховування Звіту тимчасово виконуючого обов'язки Голови Державної екологічної інспекції України Фірсова Єгора. Більше 40 депутатів є її авторами та ініціаторами.

На сайті Кабміну зареєстроване розпорядження про призначення на посаду голови Держекоінспекції нового керівника. Усі мої…

Posted by Єгор Фірсов on Thursday, May 21, 2020

Раніше повідомлялося, що журналіст Денис Казанський вважає причиною зміни Єгора Фірсова його активну діяльність. "Схоже, Рінат Леонідович таки дотиснув це питання. Кажуть, сильно образився на критику і штрафи на 14 млн. Яка б влада не була в країні, а чіпати главолігарха нікому не дозволено", – написав він.

"Жодних причин такого рішення мені не пояснювали, розмов з цього приводу з Прем'єром у мене не було. Але я, звичайно, знав, що таке рішення готується. І судячи з того, яка політична картина вимальовується, моє звільнення було тільки питанням часу. Останніми днями було багато пропозицій «порєшать і офіційно прибрати приставку т.в.о.», але таких переговірників я посилав куди подалі", – одразу після звільнення прокоментував Єгор Фірсов рішення Кабміну у себе на сторінці Facebook.

Раніше, в березні, Єгору Фірсову невідомі спалили автомобіль. "Мабуть, таким чином оцінили роботу моєї команди на чолі екоінспекції. Реальні штрафи для забруднювачів, антикорупційні чистки не подобаються багатьом. Ось і відповідь", – сказав тоді Фірсов.

У лютому завод Ахметова "Маріупольський меткомбінат імені Ілліча" виплатив більше 10 млн штрафу в бюджет за забруднення навколишнього середовища понад норму. "Вперше за всю історію існування інспекції, ММК виплатив таку суму за порушення природоохоронного законодавства", – зазначив тоді Фірсов. Крім того, нещодавно Ладиженська ТЕС, яка входить до групи ДТЕК, виплатила штраф 3,4 млн грн за перевищення лімітів водокористування.

Всього за перший квартал на користь держави стягнуто 35 мільйонів 619 тисяч гривень штрафів. Для порівняння – за цей же період всі антикорупційні органи змогли повернути державі 14 тисяч гривень, повідомлялося раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: