fbpx
Сьогодні
14:50 17 Тра 2020

В Єгипті будують швидкісну магістраль в 50 сантиметрах від житлових будинків: фото

У передмісті Каїру, єгипетському місті Гіза будують швидкісну магістраль, яка з'єднає дві місцеві кільцеві дороги. На одній з вулиць естакада траси проходить буквально за півметра від існуючої забудови – на рівні шостого поверху.

У Гізі реалізують важливий інфраструктурний проект. Швидкісна естакада довжиною 12,5 км і вартістю в 317 млн доларів повинна зв'язати дві місцеві кільцеві магістралі і розвантажити міський трафік, пише пише Arab News.

В Єгипті будують швидкісну магістраль в 50 сантиметрах від житлових будинків

В Єгипті будують швидкісну магістраль в 50 сантиметрах від житлових будинків

будівництво дороги в Єгипті

Проблема в тому, що на одній з дільниць траса проходить максимально близько до житлових багатоповерхових будинків. Настільки близько, що їх жителі можуть торкнутися естакади рукою з вікна власного будинку.

Глава Центрального агентства з будівництва Єгипту Махмуд Нассар заявив, що проект критично важливий і принесе району тільки користь. При цьому чиновник стверджує, що ніякої помилки в такому розташуванні об'єкта немає. Подібне відстань до багатоповерхівок існує тому, що ті побудовані незаконно на ділянках, де будівель не повинно було бути.

За його словами, офіційні дозволи на будівництво були видані ще у 2008 році.

будівництво дороги в Єгипті

будівництво дороги в Єгипті

будівництво дороги в Єгипті

будівництво дороги в Єгипті

Тим часом, повідомляє Al Araby, деякі мешканці вже жаліються, що через будівництво шляхопроводу змушені дихати забрудненим повітрям і що до їхніх осель не потрапляє сонячне світло.

Місцеві жителі обурені, вони в свою чергу запевняють, що вся необхідна дозвільна документація на будинки у них є, і вимагають компенсації в разі знесення їхніх власності.

Швидше за все, без демонтажу будівель не обійдеться, оскільки тисячі автомобілів будуть мчати впритул до п'ятого-шостого поверху будинків, а квартири нижче, і розташовані на першому рівні лавки, виявляться в своєрідному тунелі.

Фото Getty Images

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: