fbpx
Сьогодні
09:01 14 Тра 2020

Санлікар розповів, коли планують відновити роботу громадського транспорту

Роботу громадського транспорту та міжміські перевезення планують відновити на початку червня, якщо епідеміологічна ситуація з коронавірус в Україні не погіршиться.

Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав в інтерв'ю «Українському радіо».

За його словами, Міністерство охорони здоров'я разом із Міністерством інфраструктури та Міністерством економіки розглядають питання відновлення роботи транспорту.

«Зараз розглядаємо, що громадський транспорт буде відкрито в другому чи третьому етапі. На третьому етапі 100% будемо відкривати, якщо не буде ускладнень епідеміологічної ситуації», — сказав Ляшко.

Він додав, що йдеться про комплексне відкриття громадського транспорту, метро, відновлення міжміського сполучення. Планується, що це буде на початку червня.

Також Ляшко прокоментував звернення міського голови Києва Віталія Кличка з проханням відкрити метро 25 травня.

«Він (Кличко) подав прохання про відкриття 25 травня. Ми його будемо розглядати, враховуючи епідемситуацію та наші етапи виходи з карантину. Ми говоримо про три міста: Київ, Харків і Дніпро. І я не можу гарантувати, що метрополітен в них відкриється в один день», — сказав санлікар.

Він додав, що Кабмін може ухвалити рішення про відкриття метро на третьому етапі, але на місцях враховуватимуть епідеміологічну ситуацію перед його запуском.

"Будь ласка, будьте відповідальними": Зеленський звернувся до українців щодо пом'якшення карантину.

Фото: facebook.com/dshmyhal

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: