fbpx
Сьогодні
12:49 12 Тра 2020

Кличко: Все більше хворих COVID-19 вимагають госпіталізації, припиніть жити в ілюзіях!

Віталій Кличко наголосив, що в столиці збільшується кількість інфікованих коронавірусом, яким потрібна госпіталізація, і хворих, котрі перебувають у важкому стані.

За словами мера Києва, лідерами за кількістю виявлених хворих за минулу добу стали Дарницький район, де підтвердили 11 випадків, Дніпровський і Оболонський райони – по вісім випадків.

"У нас збільшується кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація. У стаціонарах міських лікарень перебувають 218 хворих коронавірусом. І 99 осіб – з підозрою на це захворювання. 56 пацієнтів у важкому стані. Семеро з них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів", – повідомив він на брифінгу 12 травня.

За словами мера Києва, в стаціонарах лікарень першої хвилі є близько 500 місць для хворих коронавірусом. Загалом у медзакладах першої та другої хвиль місто передбачило майже 1,7 тис. ліжко-місць.

"Але якщо в нас буде інфекційний вибух, і цього може виявитися замало. Саме тому я щоразу звертаюся до всіх: припиніть жити в ілюзіях. Вірус не відступив. Небезпека реальна! І від усвідомлення кожного з нас, від дотримання правил залежить подальший розвиток ситуації", – зазначив Кличко.

Він також повідомив, що мобільні бригади медиків за ці вихідні виїхали й відібрали 367 зразків на ПЛР-тести в людей із підозрою на коронавірус. Загалом у Києві тільки мобільні бригади протестували понад 9 тис. жителів.

Ситуація в Києві: 59 нових випадків інфікування COVID-19, серед них – 14 медиків та 3-місячна дівчинка.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: