fbpx
Сьогодні
21:33 09 Тра 2020

З нагоди 75-тої річниці завершення Другої світової Берлін сказав "Дякую!" українською мовою

Фото: facebook.com/kulturprojekteberlin

У столиці Німеччини Берліні провели яскраву акцію на честь 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Пізно ввечері на знаменитих Бранденбурзьких воротах у центрі міста висвітили слова подяки різними мовами – в тому числі й українською.

Таким чином організатори заходу Kulturprojekte Berlin подякували народам, які брали участь у звільненні Європи від "коричневої чуми" націонал-соціалізму.

На архітектурному пам'ятнику в районі Мітте, зведеного в кінці 18 століття та який став одним із символів Берліна, в День пам'яті і примирення можна було побачити "дякую" українською, польською, білоруською, російською, англійською, французькою та німецькою мовами.

Інсталяцію включили пізно ввечері в той момент, коли три чверті століття тому набув чинності Акт про капітуляцію – 8 травня 1945 року о 23:01 за середньоєвропейським часом.

На сторінці в Facebook організатори акції зазначили, що цією проекцією Берлін хотів би через 75 років подякувати союзникам за визволення Європи від націонал-соціалізму.

"Віртуальна виставка "На Берлін" (Nach Berlin) працюватиме по 2 вересня, до міжнародного дня закінчення війни", – додали в організації.

75 Jahre Kriegsende – Digitale Themenwoche

Das war unsere digitale Themenwoche rund um 75 Jahre Kriegsende! 📱 Wir sagen DANKE an unsere Partner und Unterstützer und an alle, die online dabei waren! Natürlich verschwinden unsere digitalen Angebote jetzt nicht sofort aus dem Netz: Die virtuelle Ausstellung "Nach Berlin" wird noch bis zum 2. September, dem internationalen Tag des Kriegsendes, online sein. Unsere AR-App "Augmented Berlin" und Podcast "Nach Berlin" bleiben zeitlich unbegrenzt auf den jeweiligen Plattformen verfügbar. Alles unter: ►www.75jahrekriegsende.berlin #75jahrekriegsende #kulturprojekteberlin

Posted by Kulturprojekte Berlin on Saturday, May 9, 2020

Раніше повідомлялося, що Зеленський прибув з робочою поїздкою до Закарпатської області, де вшанував пам'ять загиблих воїнів у Другій світовій війні.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Читайте також: 

Як проходить 9 травня в Києві: колона депутатів на авто і панахида митрополита Онуфрія

Червоні прапори і сутички: в Запоріжжі проросійська організація влаштувала автопробіг

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: