fbpx
Сьогодні
15:25 05 Тра 2020

В ОП прозвітували на що витратили 374,6 млн грн з фонду ліквідації наслідків COVID-19

Зі створеного Офісом президента фонду ліквідації наслідків COVID-19 витратили вже 374,62 мільйона гривень. За ці кошти купували переважно засоби індивідуального захисту.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, передає пресслужба установи.

«Було вирішено, що вони (підприємці — ред.) допомагатимуть країні проходити цей етап саме по закупівлі засобів захисту для наших лікарів, а також для інших служб – поліції, прикордонників і так далі. Бізнес зголосився й фактично вніс гроші до цього фонду. І з цього фонду почалися закупівлі засобів захисту», — повідомив Тимошенко.

Коштами фонду розпоряджалася держава: 155,6 мільйона гривень витратили на закупівлі в українських виробників, 182,6 мільйона гривень — в іноземних. На доставку вантажів витратили 33,6 мільйона гривень, ще 286 тисяч гривень — на митне оформлення вантажів.

звіт оп коронавірус

«У нас фактично було три види вантажів. Перший — це те, що закуповував і привозив фонд в інтересах наших лікарів, поліцейських. За ці літаки сплачував всі кошти фонд. Другий вид вантажів — це ті ж самі засоби захисту та медичне обладнання, які закуповував бізнес і передавав до лікарень або централізовано до Міністерства охорони здоров'я. За ці поставки також сплачував фонд», — зазначив заступник керівника ОП.

Третій вид вантажів — товари для українських аптек. Так, частину придбаних вантажів направили до аптек, аби вони могли продавати медичні маски та знизити ціни на них з 20-25 гривень до 8-10 гривень.

«Тобто фактично тим, що ми дали змогу комерційним компаніям привозити маски, ми знизили ціну, яка була, і наповнили український ринок масками», — додав Тимошенко.

Заступник Єрмака Тимошенко: "Мрію" оплатив "Епіцентр", літак доставив вантаж для приватної компанії, але частина передана до лікарень.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: