fbpx
Сьогодні
09:15 05 Тра 2020

Тимошенко: "Мрію" оплатив "Епіцентр", літак доставив вантаж для приватної компанії, але частина передана до лікарень

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко ще раз пояснив, що 23 квітня літак Ан-225 "Мрія" привіз в Україну з Китаю медичний вантаж на замовлення і за кошти компанії "Епіцентр К", і частину його передав за домовленістю як гуманітарну допомогу українським лікарням.

"Звичайно, для нас, як для держави, було важливо, щоб ці вантажі привозили українські літаки. На жаль, у нас не було можливості зібрати таку кількість засобів захисту в одному місці, щоб забрати їх, наприклад, літаком "Мрія". Ми дізналися, що одна з приватних компаній – "Епіцентр" – замовляє літак "Мрія" у держпідприємства "Антонов" і хоче привезти для себе комерційний вантаж. Але, з тим, що вони везуть комерційний вантаж, вони частину, фактично більше третини цього вантажу, передають у лікарні по всій країні. Це 2 млн медичних масок, 70 тис. одноразових костюмів для лікарів і 30 тис. захисних окулярів", – розповів він в ефірі програми "Свобода слова".

Тимошенко зазначив, що за таких умов президентом Володимиром Зеленським було прийнято рішення, що потрібно зустріти цей літак.

"По-перше, це наша гордість – літак "Мрія". По-друге, частина цього вантажу передається нашим лікарям. Президент на прес-підході в аеропорту під час зустрічі "Мрії" сказав, що частина цього вантажу є гуманітарною, частина – йде в наші аптеки і магазини. В цьому не було жодного секрету. Потім цю ситуацію перекрутили", – пояснив заступник голови ОП.

Тимошенко погодився, що дійсно, напевно, потрібно було сказати одразу, що цей вантаж замовила і оплатила приватна компанія. "Можливо, ми припустилися в цьому помилки. Але я ще раз підкреслюю, "Епіцентр" заплатив до державного бюджету за літак через ДП "Антонов", привіз вантаж за свої кошти і частину цього вантажу передав до лікарень. Я не бачу взагалі в цьому нічого поганого", – підкреслив він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: