fbpx
Сьогодні
08:45 03 Тра 2020

"Центральна влада сьогодні боїться мерів": міський голова Черкас розповів про створення нової партії

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявляє, що між міськими головами українських міст ходять розмови про створення партії мерів.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Я відверто скажу, що чув про створення партії мерів. Між мерами такі розмови ходять. Я не знаю, хто цим займається. Зрозуміло, що мери між собою про це говорять", – зазначив він.

Водночас Бондаренко зазначив, що з ним ніхто з приводу майбутньої партії не спілкувався.

При цьому він вважає, що центральна влада сьогодні боїться мерів.

"Сьогодні надзвичайно нормальний діалог між мерами і я розумію, що центральна влада це відстежує і вона боїться сьогодні мерів. Тому що мери в період коронавірусу зміцнили свої позиції. І повірте мені, що сьогодні рейтинг мерів у містах надзвичайно високий", – сказав Бондаренко.

Нагадаємо, раніше мер Черкас опублікував листування з нібито першим заступником керівника Офісу президента Сергієм Трофімовим. У листуванні особа, підписана як Трофімов, погрожує меру міста діями за послаблення карантину. Водночас в ОП заперечили причетність своїх співробітників до цього листування.

Перший заступник керівника ОПУ Трофімов також відреагував на нібито переписку з мером Черкас, назвавши її "фейком та політичною технологією".

Крім того, вчора президент Зеленський передав Бондаренку "полум'яний привіт" від правоохоронних органів та пригрозив юридичною відповідальністю за порушення карантину. 

Раніше поліція розпочала кримінальне провадження за фактом прийнятого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень з 1 травня.

Аваков пригрозив меру Черкас через рішення послабити карантин: Ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!

У свою чергу, мер Черкас, де влада самовільно послабила карантин, записав відеозвернення, у якому відповів на порушену кримінальну справу.

Також мер Черкас сказав: Передумовою для ослаблення карантину в місті стали нерівні умови для підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: