fbpx
Сьогодні
15:48 02 Тра 2020

"Черкаси будуть чинити опір": мер міста відповів Зеленському

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відреагував на вчорашнє звернення президента України Володимира Зеленського щодо відповідальності за дострокове послаблення карантину в місті.

Про це він заявив у своєму відеозверненні на Facebook.

За словами Бондаренка, місто буде чинити супротив у разі кримінального переслідування за рішення про дострокове послаблення карантину.

"Черкаси будуть чинити опір, запам'ятайте, пане президент. Якшо буде потрібно об'єднати Україну, ми об'єднаємо Україну", – заявив він у відеозверненні.

Міський голова зазначив, що розраховував на рівне відношення Зеленського до всіх порушників законів та карантину, зокрема кнопкодавів та нардепів-бізнесменів від "Слуги народу".

"Пане президенте, я думав, коли ви переможете – в країні буде закон один для всіх… Прийде весна і будемо саджати. Тільки не міських голів, а корупціонерів. Я думав, що ви будете саджати за кнопкодавство, я думав, що ви будете садити своїх соратників за "Велюр"… І ви знаєте, ми готові відповідати, але тільки після ваших однопартійців. А зараз, як у тому фільмі про Крим: Черкаси будуть чинити опір. Пам'ятайте, Черкаси – вільне козацьке місто, і якщо потрібно об'єднати Україну, ми об'єднаємо Україну. І пам'ятайте – ніхто в житті не здолав Черкаси!", – заявив він.

Нагадаємо, раніше мер Черкас опублікував листування з нібито першим заступником керівника Офісу президента Сергієм Трофімовим. У листуванні особа, підписана як Трофімов, погрожує меру міста діями за послаблення карантину. Водночас в ОП заперечили причетність своїх співробітників до цього листування.

Перший заступник керівника ОПУ Трофімов також відреагував на нібито переписку з мером Черкас, назвавши її "фейком та політичною технологією".

Крім того, вчора президент Зеленський передав Бондаренку "полум'яний привіт" від правоохоронних органів та пригрозив юридичною відповідальністю за порушення карантину. 

Раніше поліція розпочала кримінальне провадження за фактом прийнятого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень з 1 травня.

Аваков пригрозив меру Черкас через рішення послабити карантин: Ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!

У свою чергу, мер Черкас, де влада самовільно послабила карантин, записав відеозвернення, у якому відповів на порушену кримінальну справу.

Також мер Черкас сказав: Передумовою для ослаблення карантину в місті стали нерівні умови для підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: