fbpx
Сьогодні
17:48 03 Тра 2020

NASA обрало ім'я для першого в історії вертольота, створеного для досліджень Марса: відео

NASA вибрало назву для першого в історії вертольота, створеного для досліджень Марса. Ім'я запропонувала школярка з округу Таскалуса в Нортпорті, штат Алабама, Ваніса Рупані.

Про це повідомляє "Популярная механика".

Вертоліт назвуть Ingenuity ("Винахідливість").

"Винахідливість людей, які наполегливо працюють для вирішення проблем міжпланетних подорожей, стане тим, що дозволить всім нам випробувати чудеса освоєння космосу. Винахідливість — це те, що дозволяє людям робити дивовижні речі, дозволяє нам розширювати свій кругозір до країв Всесвіту", — пояснила свій вибір назви школярка.

"Розробка Ingenuity і його розміщення на марсоході вимагали величезної і дуже копіткої роботи, а також прояву винахідливості — ще більше цього потрібно команді для його запуску. Я радий, що ми вибрали чудове ім'я, яке відмінно ілюструє нашу чергову захоплюючу місію на Марсі", — пояснив глава NASA Джим Брайденстайн.

Вертоліт відправиться на Червону планету в рамках місії "Марс-2020". Основне завдання безпілотника – дослідження важкодоступних регіонів Червоної планети. Дрон виконаний за співвісної вертолітного схемою з двома гвинтами діаметром 1,2 метра. Його вага становить 1,8 кілограма, він оснащений акумуляторами, що заряджаються від сонячних панелей, кольоровою камерою і системами навігації і передачі даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: