fbpx
Сьогодні
09:26 01 Тра 2020

В Чорнобильській зоні і на Житомирщині триває гасіння окремих осередків тління торфовищ, настилу і пеньків

Пожежі в лісових масивах Чорнобильської зони і трьох районах Житомирської області локалізовано, триває гасіння окремих осередків тління торфовищ, трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини.

Про це повідомили в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

За інформацією відомства, пожежі в лісових масивах Зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення локалізовано.

Станом на ранок 1 травня підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління торфовищ в осередках, пройдених вогнем. Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку служби. Інженерною технікою створено 1 тис. 59 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 203 людини і 65 одиниць техніки, з них від ДСНС 145 працівників особового складу та 35 одиниць техніки.

Радіаційна обстановка у Київській області  та Києві стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

У Житомирській області за минулу добу локалізовано 4 пожежі поблизу с.Гаї Овруцького району на території Овруцького лісгоспу; поблизу с.Повча і с.Норинськ Лугинського району на території Повчанського лісництва; поблизу с.Рудня-Перганська Олевського району на території Поліського природного заповідника та поблизу с.Лучанки Овруцького району на території Слобідського лісництва загальною площею майже 650 га.

Станом на 7.00 1 травня силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків тління трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини. Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 587 осіб та 92 одиниці техніки, з них від ДСНС 100 людей особового складу та 31 одиниця техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: