fbpx
Сьогодні
14:39 30 Кві 2020

Рада звернулася до парламентів держав із закликом засудити російську агресію: ОПЗЖ - проти

Фото obozrevatel.com

Верховна Рада проголосувала за звернення до парламентів іноземних держав і асамблей міжнародних організацій щодо засудження збройної агресії РФ проти України, незаконної анексії Криму й окупації ОРДЛО, політичних репресій проти громадян України та звільнення політичних в'язнів – громадян України.

Депутата-доповідач Богдан Яременко: "На жаль, окупація Криму – тривалий процес, і нам треба звикати до того, що щороку ми змушені будемо підводити своєрідні підсумки того, що зроблено в плані деокупації Криму подібними заявами.

Нинішня заява вже стає традиційною, але в ній є новаторські мотиви: ми не лише звертаємо увагу на вже відомі аспекти окупації Криму, такі як порушення прав людини, порушення майнових прав громадян України, ми звертаємо увагу й на те, що стосується міжнародного співтовариства: мілітаризацію Криму, військові аспекти окупації, на спроби РФ використовувати Крим для розміщення ядерної зброї, порушення правил міжнародного торговельного мореплавства..

Ми звертаємося до світу і наших громадян із своєрідним бачення того, що потрібно робити, щоб Крим повернувся в Україну".

Як передає "Інтерфакс", за проект постанови №3068  на позачерговому засіданні в четвер проголосували 309 народних депутатів.

Проти – висловилися 28 представників "Опозиційної платформи – За життя". Зокрема один із керівників фракції Юрій Бойко, виступаючи з парламентської трибуни, назвав постанову "пустою", а також назвав наївними тих, хто вважає, що світ в розпал боротьби з коронавірусом звертатиме увагу на такі звернення України.

У постанові також доручається голові ВР Дмитру Разумкову невідкладно направити текст звернення до парламентів іноземних держав і парламентських асамблей міжнародних організацій.

Авторами проекту є 12 депутатів – членів комітету з питань закордонної політики та міжпарламентського співробітництва.

Також перший заступник голови фракції "Слуга народу" Корнієнко закликав владу разом працювати над пакетом реанімаційних заходів для економіки України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: