fbpx
Сьогодні
14:27 30 Кві 2020

Корнієнко закликав владу разом працювати над пакетом реанімаційних заходів для економіки

Фото Reuters

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко пропонує наступного тижня провести два позачергових засідання Верховної Ради, а після виходу з карантину надолужити скасовані пленарні тижні.

Про це Корнієнко заявив на погоджувальній раді парламенту.

"Щодо роботи Верховної Ради – наша фракція погоджується з тим, що нам потрібно зараз напрацьовувати механізми виходу з карантину. Ми бачимо, що цього тижня у нас позачергове засідання скликано силами депутатів уже, без участі президента – це гарний знак.

Ми пропонуємо далі так рухатися – наступного тижня, можливо, спробувати зробити не одне, а два позачергових засідання, щоб переходити вже у схожий на пленарний режим. Пам'ятаючи зміни до календарного плану, як тільки буде можливість у зв'язку з карантином нам їх переголосувати і повернути Верховну Раду у нормальне русло – то до цього повернутися.

Звичайно, ми воліли би, якщо карантин буде закінчуватися у середині травня, кілька тижнів зробити пленарних, можливо, може, два – надолужити ті закони, які ми пропустили. Звичайно, не забуваючи про роботу з виборцями – якщо будуть у нас можливості відкрити приймальні".

"Перед парламентом зараз дуже важливі завдання стоять, і перед усією владою в цілому. Так само, як місяць назад ми закликали всіх стати до карантину і максимально обмежити пересування і старанно дотримуватися заходів, які пропонує уряд, – зараз фактично нам треба ці моральні борги перед нашим народом віддавати.

Тому що хтось прикрив бізнес, а хтось закрив бізнес, хтось лишився без робот, хтось лишився без грошей на якісь потреби довготривалі, хтось лишився без можливості в серпні у Туреччині відпочити, а хтось лишився взагалі без можливості відпочити.

Зараз треба надолужувати втрачені можливості. Тому нашій владі зараз треба всім разом однієї командою сконцентруватися і працювати над пакетом реанімаційних заходів уже для економіки. Якщо з медичною сферою в нас є певні зрушення і забезпечення триває, то з економікою нам треба серйозно починати розбиратися.

У нас є пропозиції від економічного комітету, від представників партії "Слуга народу". І я хотів би закликати уряд більш тісно і прагматично працювати, більш швидко…".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: