fbpx
Сьогодні
22:26 30 Кві 2020

Прокурори, які не пройшли атестацію, досить кваліфіковані, - Венедіктова

Генпрокурор Ірина Венедіктова вважає, що прокурори, які не пройшли атестацію, досить кваліфіковані, щоб бути її штатними радниками.

Про це Венедіктова заявила в інтерв'ю hromadske, повідомляє Liga.net.

Журналіст попросив її прокоментувати, чому такі прокурори "повертаються в прокуратуру".

За його словами, з 10 штатних радників генпрокурора – п'ять колишніх прокурорів, яких атестаційна комісія визнала некваліфікованими.

"Ні, радники ж не повертаються в прокуратуру. Це радники в патронатній службі, і це мої радники. Це комісія так визнала (що вони недостатньо кваліфіковані, – ред.), а я вважаю, що ці люди якраз досить кваліфіковані для мене, і я прислухаюся до їх думки " – відповіла Венедіктова.

На питання, чи відкидає вона таким чином реформу прокуратури, Венедіктова відповіла: «Ні в якому разі, я реформу продовжую".

За словами генпрокурора, є різниця між прокурором, який має процесуальний статус, і радником, який такого статусу не має.

"Вони мені дають певну інформацію, оцінку в силу своїх фаховості і досвіду, а я вже вирішую, як цю інформацію застосувати" – сказала генпрокурор.

Також Венедіктова заявила про конфлікт інтересів з активістом Стерненком.

Раніше Венедіктова приймала у себе вдову Кузнецова, який загинув внаслідок нападу на Стерненка.

До цього Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

За вбивство одеського активіста Стерненка пропонували тисячу доларів, – свідок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: