fbpx
Сьогодні
22:00 30 Кві 2020

Венедіктова заявила про конфлікт інтересів з активістом Стерненком

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова виступила проти передачі справи колишнього керівника одеського відділення партії "Правий сектор" Сергія Стерненка в поліцію.

Про це вона повідомила в ефірі "Громадського ТБ", передають Українські Новини.

"Я проти зміни підслідності", – сказала Венедіктова.

За її словами, Служба безпеки України (СБУ) в змозі довести цю справу до логічного завершення.

При цьому Венедіктова не повідомила, чи буде вручено підозру Стерненку.

У свою чергу сам активіст повідомив, що генпрокурор заявила про конфлікт інтересів з активістом і покинула засідання тимчасової слідчої комісії щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів, де також заслухали справу Стерненка.

"Від мене втекла генеральний прокурор Irina Venediktova. На засіданні ТСК щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів сьогодні також заслухали мою справу. У мене було багато питань до генпрокурора… Але як тільки ТСК перейшла до мого запитання, генпрокурор вибігла із зали засідання і почала повторювати, що у неї зі мною конфлікт інтересів, тому що я був на акції протесту біля її будинку", – написав Сергій Стерненко.

"Генпрокурор тисне на прокурорів, перевищує повноваження і робить такі заяви, від яких КПК може спалахнути. І тікає від мене, щоб не відповідати на мої запитання. Але потім йде обговорювати без мене мою справу з депутатами. І там уже конфлікту інтересів в неї немає. Таких смішних і некомпетентних генпрокурорів я ще не бачив", – додав активіст.

Раніше Венедіктова приймала у себе вдову Кузнецова, який загинув внаслідок нападу на Стерненка.

До цього Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

За вбивство одеського активіста Стерненка пропонували тисячу доларів, – свідок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: