fbpx
Сьогодні
16:02 27 Кві 2020

Адвокат Мангера: Досудове розслідування "справи Гандзюк" завершено, доказів вини немає

Владислав Мангер

Адвокат підозрюваного у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк – голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера Дмитро Ільченко заявляє про завершення досудового розслідування "справи Гандзюк" і відсутність доказів вини свого підзахисного.

"Генеральна прокуратура задовольнила наше клопотання. Досудове розслідування "справи Гандзюк" завершено. Нам відкриті для ознайомлення всі 50 томів справи", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

При цьому адвокат наголосив: "Жодних доказів вини Мангера так і не з'явилося".

Він розмістив фотокопію документа про завершення розслідування та відкриття захисту доступу до матеріалів досудового розслідування.

Свершилось! Генеральная прокуратура удовлетворила наше ходатайство. Досудебное расследование "дела Гандзюк" закончено….

Posted by Dmytro Ilchenko on Monday, April 27, 2020

Ільченко також анонсував "цікаві нові дописи з матеріалами справи".

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи – голову Херсонської облради Владислава Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна й Олексія Левіна (Москаленка) обвинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасті), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила й направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі (різні терміни).

Шевченківський районний суд Києва зменшив заставу Мангеру з 2,5 млн грн до понад 1 млн грн.

У березні 2020 року підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна було доставлено до України з Болгарії у рамках запиту про екстрадицію.

"Справа Гандзюк": екс-заступник генпрокурора сумнівається в прориві.

Чоловік херсонської активістки та радниці міського голови Катерини Гандзюк Сергій Денисов вперше в інтерв'ю Суспільному розповів про можливі мотиви нападу на активістку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: